Ispanaklı Mantı (Ravioli)

Author: LUGAS // Category:


Ispanaklı kekimi yaptıktan sonra arta kalan ve buzdolabında, " beni ne zaman" yiyeceksiniz diye soran güzel ıspanakları nasıl değerlendirsem diye düşünürken ravioli yapma fikri geldi aklıma. Ama en yeşilinden... Canım ravioli dedikse, italyanların raviolisi... Benim güzel vatanımın mantısı işte ! Ben de Kayseri kanı taşıyan bir insan olarak, mantı yapmazsam ayıp olacaktı (:

Malzemeler:

2.5 su bardağı un
1/2 su bardağı ıspanak (püre)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
2 yumurta (küçük boy)
Tuz

İçi için;

50 gr beyaz peynir
125 gr ıspanak ( ince ince doğranacak, tavada suyunu çekene kadar kavrulacak)

Hazırlanışı:



Hamuru içi dışındaki tüm malzemeleri kullanarak yoğuruyoruz. Yeşil bir hamur elde ediyoruz. 1.5 mm inceliğinde açtığımız hamuru şekildeki gibi kesiyoruz. Kare olarak kestiğimiz hamurun içine peynir ve ıspanak karışımından koyuyoruz. Kare hamur parçasını üçgen olarak katlayıp, iki ucunu birleştiriyoruz. Kaynayan suya mantıları atıyoruz. Haşlandıktan sonra süzüp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Ispanaklı Mantı (Ravioli)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...