HAVUÇLU MUFFIN

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler:

bullet

125gr. (1 çubuk) tereyağı veya margarin)

bullet

1/2 su bardağı kahverengi seker

bullet

1/4 su bardağı toz şeker

bullet

1 yumurta (oda sıcaklığında)

bullet

1 yemek kaşığı su

bullet

2 su bardağı ince rendelenmiş havuç (yaklaşık 3 orta boy)

bullet

1 + 1/4 su bardağı un

bullet

1 tepeleme cay kaşığı kabartma tozu

bullet

1 cay kaşığı karbonat

bullet

1 cay kaşığı tarçın

bullet

1/4 cay kaşığı (cay kaşığı ucuyla) varsa net met(hint ceviz)

bullet

1/2 cay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Fırınınızı 350F (175C) dereceye getirip ısıtın. 12lik muffin kek Kalıbınızı yağlayıp hazır hale getirin. (resimdekiler 24'luk mini silikon muffin kalıbı ile yapılmıştır)

  2. Mikserle oda ısısındaki yağı ve sekeri iyice krema gibi olana kadar çırpın.

  3. Yumurtayı ve suyu ilave edip tekrar çırpın.

  4. Rendelenmiş ilave edip spatula veya tahta kaşıkla karıştın.

  5. Üstüne un, kabartma tozu, karbonat, baharatları ve tuzu birlikte eleyip karıştırın.

  6. Kaşık yardımı ile hazırladığınız muffin kalıbına hamuru paylaştırın.

  7. Fırına koyup ustu kızarıp kurdan testini yaptığında temiz çıkana kadar pişirin. Yaklaşık 30-35 dakika (mini 24'luk kalıplarda daha az pişme suresi

0 Responses to "HAVUÇLU MUFFIN"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...