Bu nefis börekle Esranın anısına sucuk, pastırma ye etkinliğine katılmak istiyorum.Canım Nino ma kolaylıklar diliyorum .İsminden pek emin değilim aslında bu böreğin,eğer bilen varsa doğrusunu bana yorumla iletirlerse çok sevinririm.Şimdiden teşekkürler.
MALZEMELER
6 adet yufka
Haşlanmış patates,tuz karabiber
Kaşar peyniri ve beyaz peynir
Kırmızı közde biber yada yeşil biber
Kıyma ve pastırma
Ispanak.
Arasına sürmek için
2 bardak süt
Yarım erimiş margarin
Üzeri için 1 yumurta ve 2 kaşık yoğurt
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayıp içine biraz karabiber , kırmızı biber ve tuz koyup püre yapalım.1. yufkamızı tezgahımıza yayalım zarf şekli gibi kenarlarından katlayalım.Üzerine eritilmiş margarin ve sütümüzü sürelim.Patatesli harcı kenarına yerleştirip rulo yapalım.2.yufkamızıda aynı işlemi yapıp arasına kavurduğumuz kıymalı ve pastırmalı harcı koyup rulo yapalım.3.yufkamızada ıspanakları yıkayıp kurutup doğrayıp tuzla karıştırıp yufkamızın kenarına koyup rulo yapalım.4.yufkamıza peynirli harcı koyup rulo yapalım.5. yufkamızada kırmızı biberli harcı koyuyoruz.Bütün yufkalara fırçamızla yağ ve sütlü harcı sürmeyi uunutmuyoruz.En son işlem ise 6. yufkamızı tezgaha yayıp yine harcımızı sürüyoruz ve rulo şeklinde ki 5 yufkayı üst üste koyup hepsini birlikte sıkıca rulo yapıyoruz.Buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.Çıkartıp 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesiyoruz.Yağlanmış tepsiye yatık şekilde yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürüyoruz.Fırınımızda pişiriyoruz.Sıcak sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
0 Responses to "GÖKKUŞAĞI BÖREK"
Yorum Gönder