Fırında Karnıyarık

Author: LUGAS // Category:


Malzemeler:

4 adet büyük boy kemer patlıcan
250 gr kıyma
1 büyük boy soğan
3 adet domates
2-3 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
Maydonoz
1 tatlı kaşığı vegeta toz çeşni
1 çay kaşığı tuz
Az karabiber
1 su bardağı su
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Kemer patlıcanları alaca doğrayıp ortadan ikiye bölüyoruz. Tuzlu suda bekletiyoruz. Büyük bir teflon tavada suyunu iyice sıktığımız patlıcacanları kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları kağıt havlu yaydığımız bir tabağa alıyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları (dilerseniz piyalık ta doğrayabilirsiniz) 3-4 çorba kaşığı sıvı yağda kavuruyoruz. Sonra kıymayı ekliyoruz. Kavrulan kıyma ve soğana, salça, kabukları soyulup doğranmış domates ve küp küp doğranmış çarlistonları ekliyoruz. En son tuzu, çeşnileri ve maydonozu ekleyip suyunu koyuyoruz. 5 dk kadar pişiriyoruz.
Borcama aldığımız patlıcanların karınlarını bıçakla yarıyoruz (: Harcı karnına dolduruyoruz. 200 dereceye ayarladığımız fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Fırında Karnıyarık"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...