ELMALI KURABİYE

Author: LUGAS // Category:

Uzun yıllardan beri diyalogum olan, ancak yüzyüze görüşme fırsatım olmayan sevgili Dilek'in kendi mutfağında pişen(Ukrayna) ve kendi dilinden anlattığı tarifle, bir süredir taslakta duran elmalı kurabiyeyi fırsat bulmuşken ekleyeyim.
.
Hamuru için

  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1.5 cay bardağı pudra şekeri
  • 250 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldigi kadar un

İçi icin

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım portakalın suyu
  • Tarçın,Fındık


Yapılışı,

  1. Once elmaları rendeleyelim,icine şekeri ve portakal suyunu katıp ocakta pişirelim..
    Daha sonra ocağı kapatıp içine tarçını ve fındığı ilave edip soğumaya bırakalım..
  2. Hamuru, yumuşamış margarin,pudra şekeri,yoğurt,vanilya ve elenmiş un ve kabartma tozunu karıştırırarak yapalım..
  3. Merdane yardımıyla 0.5 cm kadar acalım..Çok ince olmasın lezzetli olmazlar..Bıçakla kare kare keselim..İçine elmalı malzememizi koyup kapatalım..
  4. 175 derecelik fırında ustlerini fazla kızartmadan pişirilerim..20 dakika civari..
    Çıkında üstlerine pudra şekeri serperek süsleyelim..

.

0 Responses to "ELMALI KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...