Yazin en guzel meyvelerden biridir seftali. Meyve suyu, receli, meyve olarak kullanilmasi, pasta ve keklere kattigi lezzetle, ozenle yaratilmis meyvelerin icinde, yazi en cok animsatandir kendisi. Hamileyken tek aserdigim meyveydi kendileri. Hamileligim kisa geldigi icin seftali yoktu, burada zengin pazarinda bulmustuk nektari olarak. 3 tanesi 600 lekti. Yani Turk parasiyla 10 milyon filan. Tabii bundan tam 6 sene kadar oncenin fiyatiyla. Bu yaz kardesim israrla kek isteyince, benimde aklimda hic seftalili kek tarifi olmayinca hemen blogcu arkadaslara muracaat ettim. Yesil kivi blogunun sahibesi arkadasimdan aldim tarifi, denedim ve gercektende harikaydi lezzetti. Hem hafif, hem lezzetli, bence yaz icin ideal bir kek. Herkese tavsiye ediyorum.
MALZEMELER
3 yumurta
6 yemek kasigi siviyag
3 yumurta
6 yemek kasigi siviyag
9 yemek kasigi sut
12 yemek kasigi toz seker
12 yemek kasigi toz seker
15 yemek kasigi un
2 cay kasigi kabartma tozu
2 cay kasigi kabartma tozu
Yarim limonun suyu
2 tane orta boy seftali
2 tane orta boy seftali
Pudra sekeri (arzuya gore)
YAPILISI
Seker ve yumurtalari 5 dakika mikserle cirpin. Yag ve limon suyunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Sut ekleyin ve yeniden cirpin. Un ve kabartma tozunu beraberce eleyin ve karisima ekleyerek, tahta kasikla karistirin. Kaliba yagli kagit serin ve hamuru uzerine bosaltin. Seftalileri yarim ay seklinde dilimleyip, hafif bastirarak hamurun uzerine yerlestirin. Onceden isitilmis orta isidaki firinda pisirin. Arzu ederseniz pistikten sonra pudra sekeri serperek servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Seftalili Kek"
Yorum Gönder