Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Yeni Başlangıçlar :)

Author: LUGAS // Category:


Aklımda bambaşka şeylerden bahsetmek, bambaşka tarifler vermek yatıyordu. Fakat öncelikle geçen gün başımıza gelenleri ve yeni sayfamız hakkında yazmazsam çatlardım.

Minik Kuş ile birlikte yeni, tertemiz bir blog sayfası daha açtık. Bir bu eksikti! :)) Meğer ikimizinde gönlünde uzun zamandır ingilizce tarifler vermek yatıyormuş. Ben Minik Kuş'u, o da beni gazlarken hemen o gün ingilizce sayfamıza kavuştuk. Hem de ne yazarız, ne yaparız doğru dürüst karar vermeden. Çünkü bir gün üzerine yatıp düşünsek, ikimizde fikrimizden cayabilirdik. İlk önemli olan adım, güzel bir isim bulmaktı. İkimizin de ortak kararıyla çok şirin bir isim bulduk ve sitemizin temelini attık. Sitemizin adı "I love Turkish food" oldu. :)

Ortaklığın böylesi de çok güzelmiş. İnşallah bundan sonra da herşey güzel olur, gül gibi anlaşırız. :) İlk tarif Minik Kuş'dan geldi. Burma baklava tarifini çok güzel çevirmiş, resimlerle nefis anlatmış. Bakalım ben neler yapacağım. :) İşim gerçekten zor olacak.
Baştan uyarımı yaptım; dedim ki "bak benim ingilizce ile kuyuya iniyorsun Minik Kuş!" Sağolsun Ortak, yardım sever çıktı. "Hallederiz" dedi. Ne diyelim, hayırlı uğurlu olsun. Blogcu'yu hallettim, Blogspot'a geçtim, bir tek ingilizce site eksikti. :))))



Sanırım pötibörlü ve pudingli pastaları herkesten sonra keşfeden ben olmuşum. :) Şimdi yaptıkça yapasım geliyor. :)
Bu sefer ki pastamı muz ve muz aromalı puding ile hazırladım. Yapılışı yine çok kolay oldu. Fakat benim puding biraz sulu, siz yaparken normalinden daha az süt kullanın. Böylelikle kıvamı daha koyu olur. Ben kendi yaptığım gibi piramitli ya da mozaik dediğimiz bu pastanın tarifini veriyorum. Siz üzerinde gerekli düzeltmeleri yapınız. İşte tarifim;

Malzemeler:
  • 1 paket muzlu puding
  • 3,5 su bardağı süt ( siz mutlaka daha az süt ile pudingi pişirin ki kıvamı koyu olsun. Mesela; 2 su bardağı süt yarım su bardağı su gibi)
  • 1 büyük ya da 2 küçük taze muz
  • 36 adet pötibör bisküvi
  • Üzerine süslemelik olarak file badem.
Hazırlanışı:
  1. Puding paketinin arkasında yazdığı gibi pişirilir fakat süt miktarını azaltmayı unutmayın ve hafif soğumaya bırakılır.
  2. Geniş bir yüzeye enlemesine ve boylamasına streç yayınız. Streçınız ince ise iki kat yapabilirsiniz. Daha sonra streçin üzerine bir kat pudingden sürün. Ne çok ince ne de çok kalın olsun.
  3. Üzerine yukarıdaki gibi pötibör bisküvilerini enine 3 sıra, boyuna 4 sıra olacak şekilde sıralayınız. (Pudingin kıvamı benim yaptığımdan daha koyu olacağı ve dolayısıyla miktarı da az olacağından bir sıra mozaik pastadan bisküvi çıkartarak tarifi veriyorum yoksa pudinginiz yetmeyebilir.)
  4. Elinizdeki bisküvi ve puding bitinceye kadar bu işlemi sürdürün.
  5. Daha sonra soyulmuş muzu yukarıdaki gibi pastanın ortasına koyun ve üzerine biraz daha puding dökün. Daha sonrada kenarlardan havaya kaldırın iki yandaki bisküvileri ortada birleştirmeye çalışın. Dikkatli olun pudingin kıvamından dolayı şekil vermesi biraz güç oluyor. Streçle tüm çevresini sarım, bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün üzerine süsleme yapıp, soğuk servis yapabilirsiniz. Paylaştıkça lezzetine lezzet katar. Afiyetle.
Not: Tarifimin şeklini Böörülce Ayşegööl'den, süsleme ilhamını da Lalecik'den aldım.

Herkese iyi bir hafta dilerim.
Sevgilerle

0 Responses to "Muzlu Piramit Pasta Tarifi ve Yeni Başlangıçlar :)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...