Haftasonu gazete aldığımızda yemek eki verdiğini gördüm. Hafta içi arkadaşlarıma bir tanesini yapayım dedim. Ben çok beğendim. Görüp de acaba nasıl olur diyenlere cevabım: Harika! Bir tane bile bırakmadık.
Malzemeler:
100 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker (yarım yarım kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
100 gr. lor (Yarım su bardağı)
Aldığınca un
Yarım paket çikolata sosu ve 1 su bardağı süt
100 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker (yarım yarım kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
100 gr. lor (Yarım su bardağı)
Aldığınca un
Yarım paket çikolata sosu ve 1 su bardağı süt
Yapılışı:
Önce lor ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırıp bir kenara koyuyoruz. Margarin, yumurta, yarım su bardağı şeker, yoğurt, un ve kabartma tozu ile ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde hamur yapılıp elde yuvarlak açılır. İçine lorlu malzemeden konup ek yeri altta olacak şekilde yuvarlanıp tepsiye dizilir. 180 derece fınıda pembeleşene kadar pişirilir. Çikolata sosu pişirilip kurabiyeler fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra üzerlerine kaşık kaşık dökülür. Fındık, ceviz, vs. ile süslenir. Bende çekilmiş antep fıstığı vardı onunla süsledim. Afiyet olsun! (Kurabiyeleri iyice soğumadan kaldırmayın)
Önce lor ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırıp bir kenara koyuyoruz. Margarin, yumurta, yarım su bardağı şeker, yoğurt, un ve kabartma tozu ile ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde hamur yapılıp elde yuvarlak açılır. İçine lorlu malzemeden konup ek yeri altta olacak şekilde yuvarlanıp tepsiye dizilir. 180 derece fınıda pembeleşene kadar pişirilir. Çikolata sosu pişirilip kurabiyeler fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra üzerlerine kaşık kaşık dökülür. Fındık, ceviz, vs. ile süslenir. Bende çekilmiş antep fıstığı vardı onunla süsledim. Afiyet olsun! (Kurabiyeleri iyice soğumadan kaldırmayın)
0 Responses to "Lor'lu Kurabiye"
Yorum Gönder