Sarma sevmeyen var mi??? 'YOOOOOOOOOOKKKKKK' dediginizi duyuyorum sanki :) Simdiye kadar sarma sevmeyen hic kimse duymadim. Herkes bayila bayila yiyor sarmayi, ah yemesi kadar zevkli ve kolay olsaydi keske sarmasi :) Saatlerce sar, sonra bir kac dakikada tencere dibini bulsun. Ama o doyulmaz lezzet icin katlaniyoruz iste bu duruma. Bizim evde kara lahana, beyaz lahana, asma ne bulsak, pirinci doldurur sarariz :) Ama en cok lahana severiz. Daha once kara lahana tarifi vermistim, buradan bakabilirsiniz. Bunlarda zeytinyagligillerden beyaz lahana ve yaprak sarmalari olur kendileri :) Bu arada gramer hocamiza sayfamdan bahsettim :) pek bi ilgisini cekti. Okulda da reklam yaptim yani, hay benim Allah iyiligimi versin emi :D Neyse efendim ben haril haril ders calisip, odev yapmaktayim her gun. Eh bu arada bogazlar durmuyor tabii. Oglene kadar uyuyan ben, sabah namazina mutaakip kalkmakta ve haril haril ev isi, yemek vs yetistirmeye calismaktayim. Genclere sesleniyorum yani yasi 20'den kucuk ve henuz evlenmemis olan arkadaslar!! Heyy kime diyorum, size diyorummmmmm :) Bakin bana dedilerdi dinlemediydim (yasli cadi bir kadin edasiyla) kafagizi vuracak duvar bulamicaniizzzz sulemedi dimeyinnnnn, yas ilerleyince, onca is guc arasinda bide okul cikartin basiniza, ahanda sonra benim gibi hangi elinizi nereye koyacaginizi sasirirsiniz, demedi dimeyin heeeee..... Yalan da degil ama zamaninda anacigim cok demisti, 'kizim calisssss, sonra pisman olursun, ileride calismasanda kolunda bi altin bilezigin olsun.' Bende 'ay anneeeee evlenirken bi suru bilezigim olcak zaten' diye dalga gecmistim, simdi ne demek istedigini, ne kadar hakli oldugunu goruyorum, keske okulumu bitirseydim, ole pismanim ki yarim biraktigima :( Cok gec sayilmaz evet ama geclikteki kadar bos olmuyor zihinler, binbir isle mesgul. Okumanin yasi yok evet ama her ilerleyen seneyle anlamanin yasi cok onemli oluyor. Neyse lafi uzattim, anlayan anladi zaten, anlamak istemeyenlerde benim kadar olunca anlicaklar istemeselerde. Tarife gecim hemen, buyrun...
Yarim kg haslanmis asma yapragi
1 top haslanmis beyaz lahana
Pirinc
Maydanoz
1 adet kuru sogan
4-5 adet taze sogan
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Kirmizibiber
UZERINE
Nar eksisi
Limon
Sivi yag (tercihen zeytin yagi)
YAPILISI
Kuru ve taze sogani, domatesi, maydanozu rondodan gecirin. Uzerine yikanmis pirinc ilave edin. Baharat ve tuzunu koyun, biraz sivi yag gezdirin ve harmanlayin. Yapraklarin icine harctan koyup sarin ve tencereye ister enlemesine, isterseniz diklemesine dizin. Butun yapraklari dizdikten sonra uzerine limon dilimleri koyun, zeytin yagi ve nar eksisi dokun. Uzerini gecmeyecek kadar kaynar su koyup, sarmalarin uzerine porselen tabagi ters olarak kapatin ve tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste, suyunu cekene kadar pisirin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "LAHANA ve ASMA YAPRAGINI SARDIM SARMALADIM"
Yorum Gönder