Kuru :Kayısı Kavurması
Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:
Tatlımıza başlamadan kuru kayısılarımız biraz yumşasın diye sıcak su ile ıslatılır.1 saat kadar sıcak su içerisinde bekletilir.
Yumşayan kayısıların suyu süzülür.Bir tencereye tereyağ eritilip kayısılar eklenir.
Güzelce kavurulur.Bir süre sonra toz şekerde eklenir.1 su bardağı sıcak suda eklenir ve pişmeye bırakılır.Kayısılar içice yumşayıp parlak bir görüntüye sahip olunca ocaktan alınır.Üzerine ceviz,fındık veya benim gibi antep fıstığı ekilerek servis edilir.
Afiyet olsun ..
- 1 kg kuru kayısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- Üzerine serpmek için ceviz kırığı ,yada antep fıstığı
Tatlımıza başlamadan kuru kayısılarımız biraz yumşasın diye sıcak su ile ıslatılır.1 saat kadar sıcak su içerisinde bekletilir.
Yumşayan kayısıların suyu süzülür.Bir tencereye tereyağ eritilip kayısılar eklenir.
Güzelce kavurulur.Bir süre sonra toz şekerde eklenir.1 su bardağı sıcak suda eklenir ve pişmeye bırakılır.Kayısılar içice yumşayıp parlak bir görüntüye sahip olunca ocaktan alınır.Üzerine ceviz,fındık veya benim gibi antep fıstığı ekilerek servis edilir.
Afiyet olsun ..
0 Responses to "Kuru :Kayısı Kavurması"
Yorum Gönder