Kalburabasti ve Mutlu Nino

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER

Hamuru Icin
1 paket oda sicakliginda erimis margarin
3 su bardagi un (ben yarim su bardagi daha ilave ettim)
1 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi sivi yag
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi cekilmis ceviz (kalburabastinin icine koymak icin)

Serbeti Icin
2.5 su bardagi su
2.5 su bardagi seker
1/4 limon suyu

YAPILISI
Oncelikle serbeti hazirliyoruz. Su ve sekeri tencerede 15 dakika kaynatin, sonra limon suyunu ekleyip, bir tasim daha kaynatip, iyice sogutun. Yumusayan margarini, unla birbirine yedirin. Yogurt, sivi yag, kabartma tozu ve yumurtayi ekleyip, iyice yogurun. Uzerine bez ortup, 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartip, kevgir(rende) uzerinde hamuru acin ve icine cekilmis ceviz koyup, iki ucunu birbirinin uzerine getirip, kapatin. Katlanan kismi alta gelecek sekilde, firin tepsisine, aralikli olarak dizin. 180 derece isitilmis firinda, 10-15 dakika pisirin. Sonra isiyi 200 dereye getirip, uzeri kizarana kadar bekleyin. Uzerleri kizarinca firindan cikarin ve soguk serbeti uzerine dokun. Soguduktan sonra servis yapin.



AFIYET OLSUN

0 Responses to "Kalburabasti ve Mutlu Nino"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...