Çilekli Tartlar...
Author: LUGAS // Category:
İşte size yapımı çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bir tart tarifi. Bu tartı benim gibi küçük küçük kalıplarda veya tek bir büyük tart kalıbında hazırlayabilir, üzerine dilediğiniz meyvelerden koyabilirsiniz.
Tart Hamuru için Leman Cılızoğlu'nun temel tart hamuru tarifini kullandım. İşte malzemeler ve yapılışı...
Malzemeler:
250 gr. un (10 çorba kaşığı)
150 gr. yumuşak tereyağı
50-100 gr pudra şekeri (Seçtiğiniz meyve tatlı ise 50 gr, ekşimsi ise 100gr pudra şekeri kullanmalısınız. Ben 75 gr. kullandım)
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 fiske tuz
Dilediğiniz meyve veya meyveler
Kreması
1 paket dr. oetker dolgu kreması
1 su bardağı süt
1 paket dr. oetker tart jöle
Yapılışı:
Tüm hamur malzemelerinden hamur yapılır. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir. Daha sonra merdane ile yarım cm. kalınlığında açılıp kalıpla tart kalıplarına uygun bir kalıpla kesilir. Yağlanmış kalıplara yerleştirilir. Fazla kabarmaması için taban kısımlarında çatal ile bir kaç yerinden delik açılır. 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir, dışarıda soğumaya bırakılır. Süt ile dolgu kreması çırpılır. Soğuyan tartlara paylaştırılır. üzerine dilimlenmiş meyveler yerleştirilir. Tart jölesi tarifine göre hazırlanıp meyvelerin üzerine azar azar paylaştırılır.
Tart Hamuru için Leman Cılızoğlu'nun temel tart hamuru tarifini kullandım. İşte malzemeler ve yapılışı...
Malzemeler:
250 gr. un (10 çorba kaşığı)
150 gr. yumuşak tereyağı
50-100 gr pudra şekeri (Seçtiğiniz meyve tatlı ise 50 gr, ekşimsi ise 100gr pudra şekeri kullanmalısınız. Ben 75 gr. kullandım)
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 fiske tuz
Dilediğiniz meyve veya meyveler
Kreması
1 paket dr. oetker dolgu kreması
1 su bardağı süt
1 paket dr. oetker tart jöle
Yapılışı:
Tüm hamur malzemelerinden hamur yapılır. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir. Daha sonra merdane ile yarım cm. kalınlığında açılıp kalıpla tart kalıplarına uygun bir kalıpla kesilir. Yağlanmış kalıplara yerleştirilir. Fazla kabarmaması için taban kısımlarında çatal ile bir kaç yerinden delik açılır. 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir, dışarıda soğumaya bırakılır. Süt ile dolgu kreması çırpılır. Soğuyan tartlara paylaştırılır. üzerine dilimlenmiş meyveler yerleştirilir. Tart jölesi tarifine göre hazırlanıp meyvelerin üzerine azar azar paylaştırılır.
0 Responses to "Çilekli Tartlar..."
Yorum Gönder