Çilek Soslu Krema & Çarşaf Böreği (Boşnak Böreği)
Author: LUGAS // Category: börekler, sütlü tatlılar
Çilek Soslu Krema
Malzemeler;
1 bardak un
100 gr.margarin
1 litre süt
3/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu damla sakızı macunu (Yoksa damla sakızı 3-4 adet)
1 poşet kremşati (sade)
Çilek Sosu İçin;
500 gr.Çilek (Robottan geçirilmiş)
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı;
Un ve margarin 20 dk birlikte kavrulur.Ardından süt ve toz şeker ilave edilerek pişirilir.En son damla sakızı macunu ilave edilerek karıştırılır.Ilınmaya bırakılır.Ilınan kremamıza 1 poşet kremşanti ilave edilir.Ve blender ile 5 dk çırpılır.Geniş bir borcama kremamız dökülür.Buzdolabında dinlenmeye alınır.
Bu arada çilek püresi,1 yemek kaşığı nişasta ve toz şeker karıştırılarak ocakta kaynayada dek karıştıra karıştıra pişirilir.Ve buzdolabındaki kremamızın üzerine dökülür.En az 4-6 saat dinlendirerek servis edilir.Afiyet Olsun..
Malzemeler;
1 bardak un
100 gr.margarin
1 litre süt
3/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu damla sakızı macunu (Yoksa damla sakızı 3-4 adet)
1 poşet kremşati (sade)
Çilek Sosu İçin;
500 gr.Çilek (Robottan geçirilmiş)
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı;
Un ve margarin 20 dk birlikte kavrulur.Ardından süt ve toz şeker ilave edilerek pişirilir.En son damla sakızı macunu ilave edilerek karıştırılır.Ilınmaya bırakılır.Ilınan kremamıza 1 poşet kremşanti ilave edilir.Ve blender ile 5 dk çırpılır.Geniş bir borcama kremamız dökülür.Buzdolabında dinlenmeye alınır.
Bu arada çilek püresi,1 yemek kaşığı nişasta ve toz şeker karıştırılarak ocakta kaynayada dek karıştıra karıştıra pişirilir.Ve buzdolabındaki kremamızın üzerine dökülür.En az 4-6 saat dinlendirerek servis edilir.Afiyet Olsun..
Patatesli El Açması Çarşaf Böreğimin (Boşnak Böreği) Tarifine buradan ulaşabilirsiniz..Buradaki tarif kıymalıdır.Aynı tarife haşlanmış patatesli harç ile yapılarak uygulanmıştır.
0 Responses to "Çilek Soslu Krema & Çarşaf Böreği (Boşnak Böreği)"
Yorum Gönder