BEYAZ PASTAM.

Author: LUGAS // Category:

Butik pastacılığa bende bir adım atayım dedim ,çok istememe rağmen kurs göremedim ,ama nette araştırarak ,blog arkadaşlarımın yardımlarıyla ,sağolsunlar ,bir şeyler başarmaya başladım sanırım.
Pek hevesliyim aslında ,ama ne hikmetse bizim Sökeliler eski alışkalıklarından pek vaz geçemiyorlar ve ben pastalarımı nasıl kabul ettireceğimide bilemedim insanlara .
Bu pastada işte böyle kardeşimin gününde görücüye çıktı .
Arkadaşları çok beğendiler,hatta kesmeye bile kıyamadılar ,inşallah bu pasta hayırlı gelirde bundan sonra sipariş alırım .
Bu pastanın şeker hamurunu ,marshmallowdan yaptım ,sevgili Yaman Ayşemizin blogundan bakabilirsiniz.
Pastamın içinide çikolatalı ganaş ile katlandırdım.
Uzun zamandır güvenebileceğim bir pandispanya arıyordum ve sonunda buldum ,çokta memnun kaldım ,tarifi bu sitede ,ama fransızca olduğu için ben size türkçe versiyonunu yazıcam.
Bu pandispanyayı kesinlikle tavsiye ederim ,çok hafif ve yapımı çok kolay ,öyle yaparken büyük bir özen gerekmiyor.
Kalıbınıza görede kolaylıkla çoğalta bilirsiniz malzemeleri ,mesela her bir yumurta için ,30 gr un ve 30 gr şeker ilave edin .
Orijinal tarifte 24 cm'lik çember için 4 yumurta kullanmış,ama bana yeterli gelmedi ,ince olacağını düşündüm ve malzemeleri çoğaltarak 22 cm'lik çember kullandım .
Aynen kendi pastama yaptığım gibi veriyorum tarifi :
  • 5 yumurta
  • 150 gr un
  • 150 gr toz şeker
  • yarım paket kabartma tozu

Unu ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın.

Yumurtaların aklarını sarılarında ayırın.

Yumurta aklarını çırpmaya başlayın,karlaşmaya başlayınca şekeri ekleyin.

İyice kar gibi olunca yumurta sarılarını ekleyin ,biraz daha karıştırdıktan sonra ,un karışımınıda ilave edin ve bu sefer fazla çırpmadan karıştırın.

Yağlanmış ve unlanmış çemberinize karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin .Arada bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin .

Piştikden sonra bir telin üzerine ters çevirererk soğutun.

Bu keki daha öncede yapmıştım ve streç film ile iyice sarıp beş gün buzdolabının sebzelik bölümünde saklamıştım.Beş gün sonra kullandım ve sonuştan çok memnun kaldım.

0 Responses to "BEYAZ PASTAM."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...