Portakal Şuruplu Kek

Author: LUGAS // Category:
Portakal Şuruplu Kek

Portakal zamanı geçmeden siteye eklemek istedim bu keki. Lise yıllarından beri mutfağa ilgim olduğundan gördüğüm değişik tarifleri hep not alırdım. Bu da yıllar önce tarifini yazdığım bir kek o yüzden nerden yazdığımı hatırlamıyorum.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 11 tepeleme yemek kaşığı un
Şurup için :
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı :

24 cm.'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını sıvıyağ ile yağlayın. Yumurta ve şekeri bir kapta mikser ile iyice çırpın. portakal suyu,sıvıyağ ve portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Unu,vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek diğer malzemelere ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Önceden ısınmış 175 derece fırında 20 dk. pişirin. Bu arada küçük bir tavaya şurup malzemelerini koyup birkaç dk. kaynatın. Kek pişince üzerine kürdan ile delikler açın. Şurubu kekin üzerine dökün. Soğuyana kadar bekleyin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Portakal Şuruplu Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...