Kıymalı tarhana çorbası(Ev tarhanası)

Author: LUGAS // Category:
Tarhana çorbasını sevmeyen yoktur galiba!gerçi ben her çorbayı ayırt etmeksizin içerim ama bizim evde maalesef belli çorbalar içilir.Onun içine be kendime yinede bütün çorbaları tek kişilikte olsa hazırlayıp içerim.Tarhanayıda eşim çok sever özellikle kıymalı olunca daha bir iştahla içer.Bende bu sefer kıymalı ev tarhanasını sizlerle paylaşmak istedim.Tarifime gelince:
MALZEMELER:
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı kadar kıyma(isteğe bağlı)
- Tuz,karabiber,kırmızı pul biber(ben acı kullandım)
HAZIRLANIŞI:
- Tarhanayı iki su bardağı ılık su ile ıslatalım ve 10-15 dk bekletelim.Tencereye yağımızı alalım içine kıymayı koyup kavuralım.Daha sonra salçayı ekleyelim ve karıştıralım.daha sonra ıslattığımız tarhanayı ekleyelim ve iki su bardağı daha sıcak su ekleyelim.Baharatlarınız tuzunu ekleyelim.Sürekli karıştırarak orta hararetli ocakta pişirelim.Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
-İsterseniz tarhanayı ıslatmadanda yapabilirsiniz.Ek olarak et suyu tablet kullanabilirsiniz.Su mikrarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.Kıvamını istediğinniz gibi ayarlayınız.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "Kıymalı tarhana çorbası(Ev tarhanası)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...