Kayısılı Muhallebi

Author: LUGAS // Category:


Haftasonu üniversiteden arkadaşım İlknur bize gelmişti. Erkan o kadar çok sevdi ki teyzesini onunla oyun oynamaktan yemek falan yemek istemedi. Onlar oynarken ben de rahat rahat ikramlarımı hazırlayabildim. Fotoğraflarını çektim...

Bu tatlının tarifini geçen sene doğum iznimdeyken Oktay Ustanın programından almıştım. Tarifde yine değişiklikler yaptım; aslında damla sakızı da kullanılıyordu, ben sevmediğim için eklemedim. Ayrıca muhallebinin miktarını da arttırdım. Bir de en alta bisküvi kullanılmıyordu.

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • 2,5 çorba kaşığı irmik
  • 2,5 çorba kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kase kuru kayısı
  • 1 paket bisküvi ( ben eti burçak kullandım)
Üzeri için; toz antep fıstığı ve hindistan cevizi

Hazırlanışı :

Kayısıları suda haşlayın. ( ben daha yumuşak olsunlar diye 3-4 saat önceden de suda beklettim) Şeker, nişasta, irmik, yumurta sarısı ve sütü bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kelepçeli bir kalıbın tabanına bisküvileri bir sıra halinde dizin. Üzerine muhallebinin yarısını dökün. Muhallebinin üzerine kayısıları ikiye ayırıp dizin.( Bu şekilde yerken zor oluyor. Minik küpler halinde doğrayıp dizmenizi öneririm) Kalan muhallebiyi kayısıların üzerine yayın. Artan kayısıları haşladığınız suyla birlikte rondadan geçirip püre haline getirin ve tatlının üzerine yayın. Tatlı ılınınca buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin. Servis ederken kalıbın kelepçesini çıkarıp tatlının üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Kayısılı Muhallebi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...