Mangalın yanına yaptığım mezelerden biri. Diğeri de Oktay Usta'dan acılı ezme idi. Onun tarifini de Figen'in fotoğrafladığı Yemek ve Biz sitesinde bulabilirsiniz. Haydariyi yapmak çok basit. 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurda 3-4 diş ezilmiş sarımsak, bir tutam dereotu ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırıyorsunuz. 1 yemek kaşığı kadar su da ekleyebilirsiniz. Üzerine bir kaç damla sızma zeytinyağı döküp dereotlarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz..
Mangalın yanına yaptığım mezelerden biri. Diğeri de Oktay Usta'dan acılı ezme idi. Onun tarifini de Figen'in fotoğrafladığı Yemek ve Biz sitesinde bulabilirsiniz. Haydariyi yapmak çok basit. 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurda 3-4 diş ezilmiş sarımsak, bir tutam dereotu ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırıyorsunuz. 1 yemek kaşığı kadar su da ekleyebilirsiniz. Üzerine bir kaç damla sızma zeytinyağı döküp dereotlarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz..
0 Responses to "Haydari"
Yorum Gönder