Dün akşam Özdemir mutfakta ders çalışırken ben de yanında kek yapayım dedim. Birkaç dergi karıştırdım ve elimdeki malzemelere göre bir tarif bulamadım. Sonra yeni aldığım Oktay Usta'yla Lezzet Yolculuğu kitabından bu tarifi buldum. Kekin tadına bakarken ders bitmiş biz vergi iade fişlerini girmeye başlamıştık :). Özdemir sabah kahvaltıda bir dilim keki yerken tadını daha güzel buldu. Bekledikçe tadı daha güzel olmuş. Kekinizi pişirip fırından çıkarttıktan sonra benim gibi aceleci davranıp kalıptan çıkarmaya kalkışmayın. Yoksa ortası göçük bir kekiniz olur.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı (daha az kullanabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
Bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle yaklaşık 5 dk karıştırın. Kabarmış olan yumurtalı harca zeytinyağını ilave edip tahta kaşıkla hafiften karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve unu bir karış yükseklikten karışıma eleyin. Kıvamı koyu tahin kıvamına gelene kadar un ilave edip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış baton bir kalıba kek harcını dökün. Elmanın kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin. Dilimleri kek harcının üzerine sıra sıra dizin. Bir kasede tarçın, ceviz ve şekeri birbirine karıştırıp elmaların üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Ben 40 dk 170 derecede, 10dk da 200 derecede pişirdim. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince dikkatli bir şekilde ters çevirip kalıptan çıkarın. Elmalar üste gelecek şekilde dilimleyip servis yapın..
Afiyet olsun..
0 Responses to "Elmalı Cevizli Kek"
Yorum Gönder