Baklava Yufkasından Ispanaklı Rulo Börek

Author: LUGAS // Category: , , ,


Malzemeler; (2 Fırın Tepsisi İçin)
1000 gr.Yu-ka Baklava Yufkası
1 Kavanoz Penguen Kavrulmuş Ispanak konservesi
1 Su bardağı Yonca Kanola Yağı
2 Su bardağı Süt
3 Adet Yumurta
1 Tatlı kaşığı Tuz
Susam
  • Hazırlanışı;
  • Yonca Kanola Yağı,Süt,Yumurta ve Tuz Çırpılarak sos haline getirilir.
  • Yu-ka Baklava Yufkası Komple Tezgaha serilerek ortadan ikiye bölünür.
  • Bölünmüş yufkalarımızdan 5 er kat alarak içerine biraz sosdan sürülür ve hazır kavrulmuş penguen ıspanak konservesinden 1 yemek kaşığı konulur.
  • Yufkalarımız rulo sarılır ve yağlı kağıt serili tepsilerimize dizilir.
  • Hazırlanan kalan bol sosumuzu böreklerimizin üzerine bolca sürüp dökeriz.Üzerine susam serperiz.
  • Börek tepsilerimizi 3-4 saat buzdolabında sosunu çekmesi için dinlendiririz.
  • 180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişiririz.
  • Sıcak veya ılık olarak servis ederiz.Afiyet Olsun..

Aşçı Notu:Bu Tarif Misafirlerimden tam not aldı.Bolca Yaptığım halde hepsi anından tükendi.Tavsiye edilir.

0 Responses to "Baklava Yufkasından Ispanaklı Rulo Börek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...