Tiramisu tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
- 1 adet kakaolu pasta keki,
- 1 çorba kaşığı filtre kahve,
- 1 çorba kaşığı toz şeker,
- 1 çorba kaşığı kakao,
- 1 su bardağı sıcak su
KREMASI İÇİN:
- 3 çorba kaşığı un,
- 3 çorba kaşığı şeker,
- 1 adet yumurta sarısı,
- 1 paket labne peyniri,
- 1 paket vanilya,
- 2 bardak süt.
Hazırlanışı
Sütü,yumurtayı ve şekeri bir kapta çırparak ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Ocaktan aldıktan sonra içine labne peynirini ve vanilyayı ilave edip biraz soğumasını bekleyin.Kekin her iki parçasını da şeker,kahve ve suyla yapılan karışımla ıslatın.Hazırladığınız kremayı kekin ortasına ve üstüne sürün.Kekin üzerine kakao serperek süsleyin.Yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletip servis yapın.
0 Responses to "Tiramisu tarifi"
Yorum Gönder