Tavuklu Bülbül Sarayı tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
2 adet yufka
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tavuk göğsü
1 çorba kaşığı gül suyu
Şerbet İçin
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Yufkaları üst üste yayın. 4'e bölün. Yağı yufkaların üzerine sürün. Harcı için tavuğu haşlayın. ince ince didikleyin. Ceviz, şeker ve tarçın ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırın. Yufkaların geniş ucuna bu malzemeyi koyun. Önce rulo yapın daha sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül biçiminde sarın. Tepsiye dizin. 180 dereceli fırında üstleri kızarana dek pişirin. Şekeri ve suyu ocakta kaynatın. Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkardığınız yufkaların üzerine gezdirin. Ortalarına gül suyu döküp, servis yapın.
0 Responses to "Tavuklu Bülbül Sarayı tarifi"
Yorum Gönder