| ||||||
Hazırlanışı | ||||||
Yumurtalar ve şeker 5 dakika cırpılır.Sonra içine un ,kabartma tozu ilave edilir. İyice karıştırıp yağlı tavaya dökülür ve 180 derecede pişirilir (rengi açık kahverengi olur). Pişirdikten sonra soğumaya brakılır ve soğuduktan sonra kesilir. 1 litre sütü kaynatın.Kaynamaya ayrı bir kaba suyu ve şekeri koyun(6 dakika). Ateşten indirdikten sonra 2 paket vanilya ile süte ekleyin.Şerbet soğuduktan sonra soğuk revaniyi ıslatın.Afiyet olsun. |
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
0 Responses to "Sütlü Revani tarifi / Tatlılar"
Yorum Gönder