Şefalili Tart tarifi / Tatlılar

Author: LUGAS // Category:
Şefalili tart Tarifi

Malzemeler

4 su bardağı un ( aldığı kadar )
1 küçük paket yumuşak margarin (125gr.)
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı pudra şekeri (hamura)
2 büyük şeftali (veya 3 ekşi elma)
Yarım paket tarçın
1 çay bardağı toz şeker
Hazırlanışı

Un elenip ortasına; yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri,limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.

Sonra iyice yoğurulur. İki parçaya ayrılır. (biri daha büyük) Büyük parça yaklaşık, 6-7 mm. kalınlığında ve 30-35 cm. çapında açılır.

Sonra 25-30 cm. çapında bir tepsiye yerleştirilir.Kenarları tepsinin yarısına kadar çıkarılır.

Üzerine ince elma (veya şeftali) dilimleri yerleştirilir.Üzerine tarçınla karıştırılmış toz şeker serpilir.

Artan hamur ince rulo çubuklar yapılır, üzerine kafes kafes yerleştirilir.Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.

İstenirse üzerine marmelat veya vanilyalı pudra şekeri elenir.

0 Responses to "Şefalili Tart tarifi / Tatlılar"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...