PATATES İÇLİ KURABİYE-ÇÖREK

Author: LUGAS // Category: , , ,

son günlerde sıkça yapıp hemen tükettiğimiz bir lezzet..dışı kıyır içi yumuşacık patates dolgusuyla çok değişik bir atıştırmalık..
tarif için teyze gelinimiz Fazilete tekrar teşekkürler..

PATATES DOLGULU ÇÖREK:
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta ( akı üzerine)
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİNE :
2 orta boy haşlanmış tuz biber ilavesiyle ezilmiş patates
ÜZERİNE
yumurta akı
galeta unu
isteğe göre pul biber
YAPILIŞI:
unun ortasını havuz gibi açarak tüm malzemeleri ilave ederek yoğuruyoruz. oval şekliyle elimizde yassıltıp patatesli içten ekleyerek kapatıyoruz.yumurta akı ve galetaya buladıktan sonra bıçakla çıtlatıyoruz.175 derecedeki fırında hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. soğuyunca üzerine pul biber ekerek servis ediyoruz.AFİYET OLSUN.
NOT:1-2 gün içerisinde tüketiyoruz.

0 Responses to "PATATES İÇLİ KURABİYE-ÇÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...