MALZEMELER
20 adet
• 3 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• İki buçuk kahve fincanı un
• İki buçuk kahve fincanı tozşeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 su bardağı file antepfıstığı
HAZIRLANIŞI
Süt, iki buçuk kahve fincanı un ve tereyağını tencerede muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya yakın, şekeri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Ocağı kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Blender ile iyice çırpın. Muhallebiyi düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine file antepfıstığı serpiştirin ve buzdolabına koyup 3-4 saat katılaşmasını bekleyin. Buzdolabından aldıktan sonra 2 cm eninde ve 5 cm boyunda dikdörtgenler halinde kesin. Minik rulolar elde edin. Servis tabağına dizdikten sonra üzerlerine antepfıstığı serpiştirin.
0 Responses to "Muhallebin Lokum"
Yorum Gönder