mozaik pasta

Author: LUGAS // Category: , , , , , , ,

mozaik pasta

Malzemeler:
  • 450 gr pötibör bisküvi
  • 3 çaybardağı süt
  • 2 çaybardağı pudra şekeri (toz şeker de olabilir)
  • 1 çaybardağı damla çikolata (arzunuza göre azaltabilirsiniz)
  • 1 çaybardağı ceviz
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • portakal kabuğu rendesi
  • istenirse antep fıstığı

Yapılışı:

  • Genişçe bir kaba bisküvileri kırarak koyun.
  • Başka bir kaseye sütü ve şekeri koyun. Toz şeker kullanıyorsanız, erimesi için iyice karıştırmanız gerekiyor.
  • Kakaoyu ilave ederek, bisküvilerin üzerine karışını dökün.
  • Ceviz, damla çikolata, portakal kabuğu rendesi ilave edin.
  • Bu kez evde o anda portakal bulamadığım için ben koymadım. Ama çok yakışıyor. Aynı zamanda kabuğu soyulmuş antep fıstıkları da dilimlendiğinde yeşil yeşil çok hoş görünüyor.
  • İyice karıştırıp, bir torbayı keserek içine koyun. Streç film yada alüminyum folyo da olur. Fakat buzdolabı poşeti daha sağlam oluyor.
  • Dondurucuda 1 saat bekletin.


1 Response to "mozaik pasta"

LUGAS Says :
14 Mart 2010 04:42

yapımının kolaylıgı ve enfes tadıyla umarım yakın zamanda sizinde favorileriniz arasında olacak.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...