Külçe tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
10 adet yumurta
1 Kilo şeker
600 gr. tereyağı
1 litre süt
1 paket vanilya
0.5 kilo ceviz
0.5 kilo kuru üzüm
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
4 kilo un
Hazırlanışı
Süt pişirilip içine eritilmiş tereyağı ilave edilir. Daha sonrada maya, çırpılmış yumurtalar, vanilya ve un sütün üstüne dökülür. Büyük bir kapta hepsi yoğurulup 2-3 saat bekletilir. Sonra büyük parçalar şeklinde koparılır. 15 c m. şeklinde açılıp üzerine kuru üzüm ve ceviz dökülür. Şekillendirip fırında bekletilmiş bir kaba koyup üzerine 4 yumurta ve yoğurt karışımı çekilir. Fırına konduktan 15 dk. sonra hamur hazır olur.
Bize bu tarifi Baküden yollayan Svetlanaya teşekkür ederiz.

0 Responses to "Külçe tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...