Kaymaklı Baklava tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
Aldığı kadar un (50-60 yufka için
yaklaşık 3 kg.)
15 yumurta
15 çorba kaşığı yoğurt veya süt
2 kg. tereyağı
1/2 kg. ev nişastası
Kaymaklı harcı için
9 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
Hazırlanışı
Baklavanın içine cevizin yerine konan kaymak bir tencerede süt, şeker ve pirinç ununu koyarak yapılır. Ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamına getirilir. Soğuduktan sonra kaşık kaşık baklavanın ortasına yayılır. Pişirme tarzı ve şurubun yapılışı cevizli baklava gibidir.
Yapılan baklavanın yarısı cevizli, yarısı kaymaklı yapılabilir.
0 Responses to "Kaymaklı Baklava tarifi"
Yorum Gönder