MALZEMELER
1 KG HAVUÇ
1 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
50 GRAM İRİ DÖVÜLMÜŞ
FINDIK (ARZUYA GÖRE)
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
(KREMA İÇİN)
3 ADET YUMURTA
(SARISI VE AKI AYRI)
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 LİTRE SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
(YUMURTA AKLARI İÇİN)
HAZIRLANIŞI
Havuçları soyup rendeleyelim. Tencereye aktardığımız rendelenmiş havucun üzerine 1 çay bardağı tozşeker katahnı. Havuçları, bıraktığı suyu çekene dek pişirelim ve ateşten alalım. İçine tarçını ve fındığı ekleyerek karıştıralım. Köşeü bir fırın kabına veya tek kişilik fırın kaplarının içine havuçlu harcı yayalım. Bir tencereye 1 su bardağı tozşekeri, çırpılmış yumurta sarılarını, unu ve sütü ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp mikserle yarım dakika çırpalım. Havuçların üzerine kremayı boşaltalım. Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile bir fiske tuz ilave ederek, kar haline gelene dek çırpalım. Üzerine yarım çay bardağı tozşekeri azar azar ekleyerek ilave edelim. Yarım dakika daha çırpalım ve yumurta aklarını kremanın üzerine yayahm. Arzuya göre yumurta aklarını krema sıkma torbası yardımı ile de kahba alabilirsiniz. Kalıbı fırının üst katına sürüp 200 derece fırında, yumurta aklarının üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
0 Responses to "Havuç Tatlısı"
Yorum Gönder