Havuç Tatlısı

Author: LUGAS // Category:

havuc

MALZEMELER
1 KG HAVUÇ
1 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
50 GRAM İRİ DÖVÜLMÜŞ
FINDIK (ARZUYA GÖRE)
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
(KREMA İÇİN)
3 ADET YUMURTA
(SARISI VE AKI AYRI)
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 LİTRE SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
(YUMURTA AKLARI İÇİN)

HAZIRLANIŞI
Havuçları soyup rendeleyelim. Tencereye aktardığımız rendelenmiş havucun üzerine 1 çay bardağı tozşeker katahnı. Havuçları, bırak­tığı suyu çekene dek pişirelim ve ateşten ala­lım. İçine tarçını ve fındığı ekleyerek karıştıra­lım. Köşeü bir fırın kabına veya tek kişilik fı­rın kaplarının içine havuçlu harcı yayalım. Bir tencereye 1 su bardağı tozşekeri, çırpılmış yu­murta sarılarını, unu ve sütü ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz ola­na dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp mikser­le yarım dakika çırpalım. Havuçların üzerine kremayı boşaltalım. Yumurta aklarını mikse­rin düşük ayarı ile bir fiske tuz ilave ederek, kar haline gelene dek çırpalım. Üzerine yarım çay bardağı tozşekeri azar azar ekleyerek ilave edelim. Yarım dakika daha çırpalım ve yu­murta aklarını kremanın üzerine yayahm. Ar­zuya göre yumurta aklarını krema sıkma tor­bası yardımı ile de kahba alabilirsiniz. Kalıbı fırının üst katına sürüp 200 derece fırında, yu­murta aklarının üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Buzdolabında birkaç saat bek­lettikten sonra servis yapalım.

0 Responses to "Havuç Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...