Etli Hamur Kızartması

Author: LUGAS // Category:
merhebalar dostlar geldi gelecek derken bi bakmışım Ramazan'ı şerifin 4.gününe gelmişiz rabbim sağlık versin günler nede çabuk geçiyor...
bugün sizlere bizim evde çok sevilen çokta sık yaptığım bir kızartma tarifi veriyorum isterseniz iftarda ağır olur demesseniz istersenizde sahurda yapabileceğiniz bir lezzet.yapmak isteyen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin...Afiyet Olsun....


MALZEMELER
Hamuru için:
UN, tuz, su ve maya: (yaş veya kuru maya olabilir fark etmez)
Kızrtmak için sıvı yağ

İÇ MALZEME
Kıyma
Minik minik doğranmış kuru soğan
pulbiber
karabiber
tuz

YAPILIŞI
kıyma, soğan ve baharatlar karıştırılarak bir kenera konur
Hamur için malzeme ölçüsü vermedim herkes istediği gibi az veya çok yapabilir.
hamur malzemesinin hepsi karıştırılarak ılık ele yapışan bir hamur yoğurulur
(fırından alınan hazır hamur kıvamında)
yoğurulan hamurun üzeri kapatılarak bir kaç saat mayalanması için bekletilir
mayalanan hamurdan küçük parçalar koparılarak bezeler yapılır
bu bezeler merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır ve içine hazırlamış oduğumuz kıymalı harçtan koyup kapatılır, kızgın yağda kızartılır
içine isteğe göre peynir veya patateste konabilir
afiyet olsun....

0 Responses to "Etli Hamur Kızartması"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...