MALZEMELER
Su (5 bardak),
Vişne (300 gram), kaynamış, 1 çay bardağı soğuk)
Mısır nişastası (8 yemek kaşığı),
Şeker (1 bardak),
Su( 5 bardak kaynamış 1 çay bardağı soğuk)
HAZIRLANIŞI
1 Ocağın üzerinde ısıtılmış bir tencerenin içine 5 bardak kaynamış suyu dökün. Üzerine 1 bardak şeker ve 300 gram vişne ilave edin.
2 Bir el blendırı yardımıyla tüm karışımı tencerenin içinde blendırdan geçirin. Çırpma işleminden sonra tencerenin üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin ve kaynamaya bırakın.
3 Başka bir kabın içinde 6 yemek kaşığı mısır nişastasını 1 çay bardağı su ile inceltin. Hazırladığınız karışımı kaynamaya bıraktığınız .tenceredeki vişneli karışımın üzerine ilave edin. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin. Bu karışımı yaklaşık 4-5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kaynatın. 4Kaynayan tatlınızı ocaktan indirin. Tatlıyı boşaltacağınız kalıpları yapışmasını engellemek amacıyla soğuk su ile ıslayın ve suyunu boşaltın. Tenceredeki karışımı kalıplara dökerek donması için 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sertleşen tatlınızı dolaptan çıkartın ve bir tabağın içine ters çevirin. Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
0 Responses to "Elmasiye"
Yorum Gönder