Elmalı Fırdöndü Kurabiye

Author: LUGAS // Category: , , , , , ,


Malzemeler
Hamuru için:
(ölçüde küçük çay bardağı kullanılmıştır, yaklaşık 17 adet kurabiye)
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
250-300 gr kadar un(unu yavaş yavaş ekleyin)
yarım paket kabartma tozu
vanilya
Elmalı İç:
4-5 adet elma
1 yemek kaşığı toz şeker
tarçın

Yapılışı:
Öncelikle elmalı içi hazırlayın. Elmaları rendeleyip, bir kaşık toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin, (bu aşama çok önemli elmalı harcın sulu olmaması gerekiyor). Bir kenarda soğumaya bırakın.Tüm hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edin.280 gr un miktarı bana tam geldi ama siz unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamı tutturun. Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Sonra dikdörtgen şeklinde ince açarak elmalı içi her tarafına yayın ve rulo şeklinde sarın.Daha kolay kesebilmek için derin dondurucuda en az 20 dakika bekletip , bir parmak kalınlığında parçalara bölün . Tepsiye dizerek 180 C de pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

0 Responses to "Elmalı Fırdöndü Kurabiye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...