Deve Tabanı Baklava

Author: LUGAS // Category:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardagi su
3-4 damla limon
Yeteri kadar un (Yumusak bir hamur için)

Açmak için :
1 paket nisasta
1 çay bardağı un

Içi için :
1 su bardagi çekilmis ceviz

Üzeri için :
250 gr tereyağı

Şerbeti için :
2 su bardagi şeker
1 su bardağından biraz fazla su


Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin.

Elle çırpın.

Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun.

20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.

Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın.

Üzerine nişastalı un karışımı serpin.

Oklava ile çarsı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın.

Her bir yufkayi karşılılı kenarlaından ortaya doğru dört bir kenarından büzerek toplayın.

Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya dogru kapatin.

Fırın tepsisine yavasça çevirin.

Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.

Pembeleşince fırından alın.

Kızıiılığı gittikten sonra ılınmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.

0 Responses to "Deve Tabanı Baklava"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...