Çikolatalı Ve Portakallı Sufle tarifi / Tatlılar

Author: LUGAS // Category:
Çikolatalı ve portakallı sufle Tarifi


Malzemeler

4 kişilik
2.5 su bardağı süt(600 ml.)
1/3 su bardağı irmik (50 gr.)
1/4 su bardağı şeker (50 gr.)
1 adet portakal kabuğu rendesi
6 yemek kaşığı portakal suyu (90 ml.)
3 yumurta sarısı ve beyazı
65 gr. rendelenmiş çikolata
Üzerine serpmek için

pudra şekeri
Hazırlanışı

Fırını önceden 200 dereceye getirin. Geniş ve derin ısıya dayanıklı bir kabı yağlayın.

Bir tencereye sütü,irmiği, şekeri koyup yoğun bır kıvam alana dek kaynatın.

Tencereyi ateşten alıp çine portakal kabuğu rendesi ,portakal suyu ,yumurta sarıları ve 1 yemek kaşığı rendelenmiş çikolatayı koyun.

Yumurtanın aklarını köpüğümsü kıvam alana dek çırptıktan sonra irmikli karışıma 3 parti halinde katın.Karıştırın ve pişirme kabınıza dökün.

Ortası iyice kabarana dek 30 dakika kadar pişirin.Daha sonra pudra şekeri ve artan çikolata rendesi ile süsleyerek servis yapın.

0 Responses to "Çikolatalı Ve Portakallı Sufle tarifi / Tatlılar"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...