Çikolatalı Paskalya tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
4 su bardağı süt
Yarım paket (125 gr.) margarin
1 adet paskalya çöreği
çikolata sosu için:
Yarım paket (125 gr.) margarin
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 adet yumurta
Hazırlanışı
3 çorba kaşığı unu teflon tenecereye alalım. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, 5 dakika kavuralım. 4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edelim. Üzeri göz göz olana dek pişirelim. Yarım paket margarini ilave edelim. Ateşten alalım. 10 dakika mikserle çırpalım. 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayalım. Bir tepsiye dizelim. Hazırladığımız karışımı üzerine yayalım. Soğumaya bırakalım. Bu arada sosu hazırlayalım. Bunun için margarin, 2 çorba kaşığı pudra şekeri ve 2 çorba kaşığı kakoyu eritelim. Ateşten alalım. Yumurtayı ilave edelim. Mikserle 1 dakika çırpalım. Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirelim. Buzdolabında 1 gece bekletelim. Dilimleyip servis yapalım. Paskalya çöreği yerine hazır kek de kullanabilirsiniz.

0 Responses to "Çikolatalı Paskalya tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...