Bayat Ekmekten

Author: LUGAS // Category:
Bayat ekmekleri nasil degerlendiririm diye düsünürken sunuda icine katiyim sunuda derken byayat ekmeden börek ve tatli cikardim.. Tadlari enfes olmustu..

Bir bayat ekmekten tatli ve börek cikti, tariflere gelince..

Bayat Ekmek Böregi

Malzemeler

1 ekmegin kabuklari

1 yumurta

1 soganin rendesi

2 ufak rendelenmis patates

yarim bardak yogurt

tuz

karabiber

kirmizi biber

pulbiber

üzeri icin kasar peyniri

bir kasik siviyag

bir tutam nane

ve kabuklari islatmak icin süt

Yapilisi

Ekmek kabuklarini ufaladiktan sonra yarim saat kadar bir bardak sütün icersinde bekletiyoruz, daha sonra tüm malzemeleri ilave edip karistiriyoruz, yaglanmis firin tepsisine döküyoruz üzerine kasar peyniri ekliyoruz ve 180-200 derece firinda alti ve üstü kizarana kadar pisiriyoruz..

Tatliyida yarin sabah ekleyecegim cünki su an daha yeni cikardim firindan..

0 Responses to "Bayat Ekmekten"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...