Alman Pastası

Author: LUGAS // Category:
Şekerli Kurabiye

Malzemeler

Kek İçin

125 gr. yumuşak margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 5 çorba kaşığı toz şeker 5 çorba kaşığı hindistan cevizi vanilya kabartma tozu aldığınca un Üzeri için; Bir yumurta akı,2 çorba kaşığı toz şeker.

Kreması İçin

-2 su bardağı süt -1 yumurta -2 yemek kaşığı un -2 yemek kaşığı şeker -1 çay kaşığı kadar margarin -vanilya -pudra şekeri

Hazırlanması

1. Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı) 2. Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin. 3. Pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. 4. Bölünmüş kekin arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin. NOT: Keki ikiye bölmek için bıçak yerine naylon ip kullanırsanız daha iyi bi sonuç alırsınız.Bunun için bir parça ipin iki ucundan iki kişi tutar, sonra bu ip pastanın ortasına dayanır ve yavaş yavaş sonuna kadar çekip kekin içinden geçirilerek kek ikiye bölünür.

0 Responses to "Alman Pastası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...