IC PILAV

Author: LUGAS // Category:

Pilavi boyle garniturlu olunca pek bi seviyorum. Zaten en az Cinliler kadar pilav tuketiliyor bizim evde :) Ic pilavi yillarrrrrrr once, annecigim Adapazari'nda gorev yaparken, Orman Isletmesinde ogle yemegi yerdik. Her Cuma ic pilav, tavuk ve cacik cikardi. Allah'im o ne lezzetti ben size anlatamam. Damagimda kalan o muthis ic pilavin tadini asla yakalabilmis degilim ama yinede denemekte fayda var diye onume gelen butun ic pilav tariflerini deniyorum. Iste bu tarifte onlardan biri. Begeneceginizi umarak tarife geciyorum...

MALZEMELER
2 Su Bardagi Pirinc
25 gr. Sam Fistigi
25 gr. Kusuzumu
Arzu Ettiginiz Kadar Ciger (Dana-Kuzu veya Tavuk Cigeri)
1 Cay Kasigi Yenibahar
1 Cay Kasigi Karabiber
1 Cay Kasigi Kimyon
1 Tatli Kasigi Tarcin
Tereyagi, Tuz
3 Su Bardagi Su veya Et Suyu
YAPILISI
Pirinci sicak, tuzlu suda, 1 saat dinlendirin. Pirincinizi iyice yikayip suzun. Kusuzumlerinin coplerini ayiklayip, iyice yikayin ve 15-20 dakika suda bekletin ve suzun. Kucuk bir tavada, cok az tereyaginda, fistiklari hafif pembelesene kadar kavurun. Dograyabildiginiz kadar kucuk dogradiginiz cigeri ve kusuzumlerini, fistiklara ilave edip, 3-5 dakika kavurun, tuz ve baharatlarini ilave edip, karistirin ve ocaktan alin. Pilav tencerenizde tereyagini eritin ve pirincleri birkac dakika kavurun. Daha sonra cigerleri harcinizi ilave edip, karistirin. Uzerine su veya et suyunu ilave edip, kisik ateste, pilav suyunu cekene kadar pisirin. Pilav pistikten sonra, uzerine bez veya kagit kapatip, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "IC PILAV"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...